Boban Marjanović u San Antonio Spursima

Centar u Spursima

Boban Marjanović u San Antonio Spursima

M. Šljivak

Srbijanski centar Boban Marjanović novi je igrač San Antonio Spursa.

Dosadašnji igrač beogradske Crvene zvezde dogovorio je uslove oko jednogodišnjeg ugovora sa timom iz Texasa, te će od naredne sezone zaigrati u najjačoj ligi svijeta.

Marjanović iza sebe ima zaista fantastičnu sezonu u dresu Zvezde. Dominirao je pod obručima u Euroligi, gdje je proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone.

Sjajne igre su privukle interes nekoliko NBA timova, ali i evropskih velikana. Međutim, 27-godišnji centar se odlučio za odlazak u najjaču ligu svijeta, te će od naredne sezone nositi dres tima kojeg predvodi legendarni Gregg Popovich.

Boban Marjanović je protekle sezone u Euroligi ubacivao gotovo 17 poena uz 11 skokova po meču, a pored Zvezde u karijeri je nastupao još za Hemofarm, CSKA, Žalgiris, Nizhny, Radnički i Mega Vizuru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.