Bobcatsi zaista nemaju šta tražiti protiv Heata

Miami poveo 1:0 u prvoj rundi doigravanja

Bobcatsi zaista nemaju šta tražiti protiv Heata

E. Škorić

Košarkaši Miami Heata poveli su u prvoj rundi doigravanja protiv Charlotte Bobcatsa sa 1:0.

Miami je na svom parketu očekivano slavio protiv Charlotte Bobcatsa rezultatom 99:88. Gosti su bolje otvorili utakmicu, vodili tokom čitave prve četvrtine izuzev situacije u kojoj su domaći imali 7:6 vodstvo.

Prva dionica okončana je vodstvom Bobcatsa 23:19. Negdje do sredine druge dionice gosti su vodili, a onda Heat preuzima stvari u svoje ruke, doazi do 35:34 vodstva i ne popušta. Na odmor su domaći košarkaši otišli s prednošću od sedam poena (49:42).

U trećoj dionici opet su se stvari malo zakomplikovale po LeBrona Jamesa i društvo. Ipak, uspjeli su zadržati plus sedam na kraju treće četvrtine (72:65). Onda je njihova prednost samo rasla, prvo na plus osam, pa plus 10, plus 12, 15, 17, 20... Na kraju je zaostatak Bobcatsa iznosio 11 poena.

Bobcatsi su apsolutni autsajderi i za mnoge jedna od najgorih momčadi playoffa. Kako god, Miami je prejak za Kembu Walkera i kompaniju. 

Nešto bolji postotak šuta iz igre imali su domaći (46.1-45.6), ali su bili na boljem postotku šuta za tri i sa linije slobodnih bacanja. Bobcatsi su imali 15 izgubljenih i pet ukradenih loptu, a Heat devet izgubljenih i pet ukradenih također.

James je utakmicu završio sa 27 poena, jednom asistencijom i devet skokova. Dwyne Wade je ubacio 23 poena uz pet asistencija i pet skokova. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Kemba Walker sa 20 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Al Jefferson ubacio 18 poena, šest asistencija i devet skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.