Bogdanović: Biće teško protiv Panathe

Pred početak četvrtfinalne serije

Bogdanović: Biće teško protiv Panathe

Košarkaše Fenerbahčea očekuje izuzetno težak posao u četvrtfinalnoj seriji Eurolige.

Tim koji sa klupe predvodi najtrofejniji evropski trener svih vremena Željko Obradović snage će odmjeriti sa Panathinaikosom, a prvi meč na programu je narednog utorka u Atini.

"Panatha je težak protivnik, to nije nikakva tajna. I atmosfera u njihovoj areni je veoma teška za protivnike. Zaslužili su ovaj plasman u Top 8, igrali su dobrom tokom čitave sezone, pogotovo protiv velikih timova. Moramo da radimo neke neuobičajene stvari u igri da bismo tamo pobijedili. Imaju istu povezanost sa svojim navijačima kao i mi sa našim kada igramo kod kuće, ali mi imamo dosta iskustva u ovakvim mečevima i možemo to da iskoristimo na pravi način", rekao je igrač Fenera Bogdan Bogdanović.

"Play-off serija je jedini dio sezone kada se igra više duela sa jednim protivnikom u kratkom vremenskom periodu. To je momenat kada treba da pokažemo da smo bolji od ostalih, makar u tom trenutku u sezoni. Teško je pobijediti nekoga tri puta ako je bolji. To je odličan način da vidite ko zaslužuje da ide dalje", dodao je srbijanski košarkaš.

Ekipa iz Istanbula je sjajno odigrala prvi dio sezone, ali je u nastavku posustala i regularni dio takmičenja u Euroligi okončala na petoj poziciji. Međutim, može se reći da je Fener na kraju dobro i prošao s obzirom da je prije posljednjeg kola zauzimao sedmu poziciju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Što se tiče Bogdanovića, on je na 17 ovosezonskih mečeva u elitnom takmičenju prosječno bilježio 13.6 poena, 3.9 asistencija i 3.1 skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi