Bogdanović i Marjanović predvode Srbiju na Eurobasketu

Đorđević saopštio konačan spisak

Bogdanović i Marjanović predvode Srbiju na Eurobasketu

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je konačni spisak putnika koji će igrati na predstojećem Eurobasketu.

Posljednji sa spiska su otpali Nemanja Nedović i Nikola Kalinić koji se nisu dovoljno oporavili od povreda. 

"Napravili smo posljednju rezonancu i kontrolu i došli do zaključka da Nikola Kalinić i Nemanja Nedović ipak ne mogu. Ipak, idemo kao jaka grupa koja će tražiti priliku na Eurobasketu. Vodim 12 igrača koji žele i mogu igrati. Naša je dužnost da se, bez obzira na sastav ekipe, borimo za medalju. Ovo je najbolje što Srbija ima, idemo na medalju", rekao je Đorđević.

Srbiju će na Eurobasketu predstavljati:

Milan Mačvan, Bogdan Bogdanović, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Stefan Birčević, Vladimir Štimac, Branko Lazić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Kuzmić, Boban Marjanović. 

Podsjetimo, Đorđević je imao velikih problema sa sa otkazima za prestojeće prvenstvo. Prvo je odustao Nemanja Bjelica koji se oporavlja od operacije lijevog stopala. Nikola Jokić je otkazao da bi ovog ljeta individualno radio kako bi što spremniji dočekao novu sezonu u NBA ligi. Zbog povreda tokom priprema otpadali su Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić. 

Srbija će u grupi D igrati sa Velikom Britanijom, Rusijom, Belgijom, Latvijom i domaćinom Turskom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi