Bogdanović: Moramo zaustaviti Shveda
Foto: EPA

Bek košarkaške reprezentacije Srbije

Bogdanović: Moramo zaustaviti Shveda

S. Bošković

Bek košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović smatra da se već mora zaboraviti na pobjedu protiv Italije u četvrtfinalu Eurobasketa (83:67).

Bogdanović je odigrao fantastičan meč i Srbiju je vodio do pobjede s 22 poena, šest asistencija i četiri skoka. 

"Nevjerovatan meč i ostvarili smo cilj da se borimo za medalju. Odmah moramo zaboraviti ovu utakmicu i spremati se za susret protiv Rusije, koja je jaka reprezentacija. Oni igraju nevjerovatno. Ipak, Letonija ih je pobijedila, a mi za pobjedu moramo da zaustavimo Shveda", rekao je Bogdanović, te se osvrnuo na nedostatak Teodisića, bez kojeg se Srbija bori za zlatnu medalju na Eurobasketu.

"Na početku je bilo teško. No, ne razmišljamo o onima kojih nema. Tu nas je dvanaest i borimo se". 

Srbija će za plasman u finale igrati u petak protiv Rusije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi