Bogdanović: Nema straha, tek trebam pokazati šta znam!

Mostarac uoči debija u NBA

Bogdanović: Nema straha, tek trebam pokazati šta znam!

Hrvatska će ove sezone, poput BiH, imati dvojicu košarkaša u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi. Damjan Rudež i Bojan Bogdanović stigli su iz Evrope u redove Indiane, odnosno Brooklyna.

Rođen je u Mostaru prije 25 godina, a u dalekoj Americi će pokraj sebe imati suigrača rođenog samo četrdesetak kilometara dalje od njegovog rodnog grada.

Bogdanović je nakon nekoliko sjajnih sezona u Fenerbahceu napravio korak dalje u karijeri, a dolaskom u Brooklyn pridružio se našem Mirzi Teletoviću, sa kojim će činiti balkanski tandem u Netsima.

"Uzbuđen sam i jedva čekam da počne! Sretan sam što sam došao u NBA i u New York a, što je posebno bitno, brzo sam se i adaptirao. U svemu tome mi je pomogao i Mirza Teletović", rekao je Bogdanović i dodao:

"Ovdje je dosta drukčije nego u Evropi, ali ne sumnjam u sebe. Osjećam se odlično i, što je najvažnije, ne osjećam strah niti bilo kakav pritisak. Do sada u Brooklynu nisam uzimao mnogo šuteva, ali se nadam da bih to mogao početi da radim kako sezona bude odmicala".

Brooklyn, koji u timu sada ima dvojicu igrača rođenih u našoj zemlji, svoju prvu utakmicu igra večeras protiv Boston Celticsa, a meč počinje pola sata prije ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.