Bogdanović u Kingsima, postaje najplaćeniji rookie lige ikad

Ugovor na tri godine

Bogdanović u Kingsima, postaje najplaćeniji rookie lige ikad

E. Ganibegović

Nakon Teodosića još jedan reprezentativac Srbije odlazi u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Kako prenose mediji Bogdan Bogdanović doputovao je u Sjedinjene Američke Države gdje bi trebao uskoro da poptiše trogodišnji ugovor sa Sacramentom.

Bogdanović je imao priliku da zajedno sa generalnim menadžerom Kingsa Vladom Divcem prisustvuje utakmici svog novog kluba u Ljetnoj NBA ligi u Vegasu. 

"Spreman sam. Pun sam samopouzdanja. Odluka nije bila lahka jer moraš psihički i fizički da budeš spreman za odlazak u NBA i početak novog života. Kada sam osvojio Evroligu bio sam siguran da idem u NBA, osjetio sam da je pravo vrijeme", rekao je Bogdanović za medije. 

Američki mediji prenose kako će Bogdan potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 27 miliona dolara i na taj način postati najplaćeniji rookie u historiji NBA lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi