Bogdanović u suzama: Krivo mi je, izgubio sam snagu na kraju

Najbolji igrač reprezentacije Srbije

Bogdanović u suzama: Krivo mi je, izgubio sam snagu na kraju

D. Rakanović

Najbolji košarkaš Srbije Bogdan Bogdanović nije mogao da sakrije emocije poslije poraza od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva. 

"Ponosni smo i želim da se zahvalim navijačima što su došli da nas bodre i što su bili uz nas tokom svih ovih utakmica, posebno za ovo finale. Čestitke Slovencima na izvanrednom turniru, stvarno su odigrali muški i ovo finale. Čestitao bih i saigračima - veliki uspjeh i još veće iskustvo, uz sve probleme koje smo imali prije i tokom turnira. Iznijeli smo sve, dali svoj maksimum i ovo je trenutno toliko. Sigurno je da ćemo jednog dana doći u bolju poziciju da se borimo za zlato", rekao je Bogdanović. 

Uslijedilo je pitanje o završnici utakmice i promašenim šutevima, a Bogdanović je kroz suze priznao da mu je nedostajlo energije. 

"Teško mi je pao poraz, ne zbog promašaja, krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu. Nema veze, teško je, ali ćemo izdržati. Izvući ćemo pouke posle, ovo je najbolje i teško je pričati poslije poraza. Srebro je uspjeh, ali na težak smo način izgubili. Krivo mi je što nisam imao više energije na kraju", zaključio je, kroz suze, Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi