Bogdanović: Želim trofej Eurolige

Srbijanski košarkaš

Bogdanović: Želim trofej Eurolige

Srbija je na Olimpijadi u Riju stigla do srebrne medalje, a jedan od zaslužnijih za takav podvig bio je i Bogdan Bogdanović.

Za sjajnog beka ovo je drugo odličje na velikim takmičenjima, ali mladi košarkaš, koji je na meti nekoliko NBA ligaša, smatra da je ovo tek početak dobrih rezultata.

"Ne razmišljam uopšte da mi se završio san, već sebi postavljam nove ciljeve. Prvi sljedeći je da osvojim Euroligu sa Fenerbahčeom. Što se NBA lige tiče, to je san svakog igrača, pa tako i mene, ali ne volim da žurim i razmišljam mnogo unapred, idem polako", izjavio je 24-godišnji košarkaš.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bogdanović za sada u svojim vitrinama ima srebra sa Olimpijade i Svjetskog prvenstva u Španiji (2014), ali i odličje istog sjaja sa Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina (2011).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi