Bogdanović: Želimo osvojiti Euroligu

Košarkaš Fenerbahčea optimista

Bogdanović: Želimo osvojiti Euroligu

D. Vejo

Ekipa turskog Fenerbahčea plasirala se u finale Eurolige nakon što su sinoć savladali Real Madrid rezultatom 84:75.

Ponovo je jednu od ključnih uloga u timu Željka Obradovića imao srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je bio drugi igrač po efikasnosti odmah iza Ekpe Udoha sa 14 postignutih koševa.

U finalu, Žoca i njegove izabranike čeka grčki Olympiacos koji igra sjajno ove sezone u Euroligi. No, iz tabora žuto-crnih poručuju da se ne zadovoljavaju samo plasmanom u finale, već da žele podignuti trofej namijenjen najboljoj ekipi u Evropi.

"Svakako da smo ostvarili veliki uspjeh. Međutim, naša želja je da budemo najbolji i podignemo trofej Eurolige. Imamo kvalitet da ostvarimo cilj", poručio je Bogdan Bogdanović.

Finale je na programu u nedjelju od 20 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti