Bojan Bogdanović zvanično u Indiani Pacers
Foto: EPA

Stigao iz Washingtona

Bojan Bogdanović zvanično u Indiani Pacers

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zvanično je predstavljen kao novi igrač Indiane Pacers.

U proteklim danima se mnogo pričalo o prelasku Bogdanovića u Indianu i te vijesti su danas dobile službenu potvrdu. Prema nezvaničnim informacijama, Bogdanoviću će pripasti 21 milion dolara i postat će najplaćeniji hrvatski sportista.

Bogdanović je od dolaska u NBA ligu već promijenio dva kluba. Najviše se zadržao u Brooklyn Netsima, da bi potom kratko igrao za Washington Wizardse.

Hrvatski košarkaš rodom iz Mostara je imao nekoliko ponuda a na kraju je odabrao Indianu, u koju stiže kao slobodni agent.

Bojan Bogdanović je u prošloj sezoni za Netse i Wizardse odigrao ukupno 81 utakmicu s prosjekom od 13,4 poena po utakmici. U prošlosti je igrao za Zrinjski, Real Madrid, Murciju, Cibonu i Fenerbahče, a u NBA je stigao 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi