Bonn prokockao majstoricu, Pinar je izborio

Nijemci prosuli vodstvo i izgubili nakon produžetka

Bonn prokockao majstoricu, Pinar je izborio

Odigrana su još dva susreta četvrtfinala FIBA-inog EuroChallengea. Krasnye Krylya je izborila polufinale. 

Bonn je nakon poraza u Rusiji na svom parketu dočekao Krasnye Krylyu. Domaćin je morao slaviti kako bi izborio majstoricu. Prvih deset minuta ponudilo je sjajan susret, obje ekipe su bile jako efikasne, a prva četvrtina pripala je domaćinu, rezultatom 25:24. U nastavku ista slika na terenu, a domaćin je na odmor otišao sa tri poena viška. 

 

Nastavak je bolje otvorio domaćin, koji dolazi do sedam poena prednosti. Nije međutim gost dozvolio da se Bonn odvoji, pa se u posljednjih deset minuta susret ušlo sa prednošću domaće ekipe 71:68. Posljednjih deset minuta ponudilo je istu sliku, a nakon 40 minuta igre pobjednika nije bilo, pa je susret otišao u produžetak. Rusi su se bolje snašli u produžetku, pa su na kraju slavili 95:85. Zanimljivo je da Bonn u produžetku nije postigao niti jedan poen.

 

U drugom susretu Paris je nakon pobjede u gostima na svom terenu dočekao Pianr Karsiyaku. Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe, a gosti su vodili 18:16. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja je gostujuća ekipa, koja na odmor odlazi sa 13 poena viška.

 

Nastavili su gosti i u drugom poluvremenu u istom ritmu, pa su u posljednjih deset minuta ušli sa vodstvom 58:42. Do kraja je Pinar zadržao prednost, iako je domaćin bio na pragu preokreta, te je slavio 72:66. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.