Boris Diaw ne isključuje mogućnost povratka u Evropu
Foto: EPA

Francuski košarkaš u potrazi za angažmanom

Boris Diaw ne isključuje mogućnost povratka u Evropu

Iskusni francuski krilni centar, Boris Diaw, je i dalje slobodan igrač nakon što je proteklu sezonu nastupao za Utah Jazz, a iako su mu je već 35 godina, on i dalje razmišlja o nastavku karijere.

NBA ekipe i dalje popunjavaju svoje rostere za narednu sezonu, a Diaw se nada da će i sljedeće godine biti u NBA ligi, iako ne odbacuje ni mogućnost povratka u Evropu.

"Ne želim zatvoriti ni jedna vrata...Da li ću biti u NBA ligi naredne sezone? Još uvijek nemam klub. Imao sam nekoliko kontakata s različitim ekipama, ali ništa konkretno. Tako da nisam 100% siguran da ću i sljedeće sezone biti u NBA ligi. Povratak u Evropu? Moguće je da se to desi", istakao je iskusni Diaw.

Boris Diaw je na draftu 2003. godine izabran 21. pickom od strane Atlante. U NBA ligi je osim za Atlantu nastupao još i za Phoenix, Charlotte Bobcatse i San Antonio, s kojim je 2014. godine stigao i do šampionskog prstena.

Karijeru je počeo u Pau-Orthezu, a tokom NBA lockouta 2011. godine je igrao za JSA Bordeaux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi