Bosanac Dino Pita pogodio 92 od 100 pokušaja za tri poena

Postavio novi rekord

Bosanac Dino Pita pogodio 92 od 100 pokušaja za tri poena

Dino Pita, švedski košarkaški reprezentativac koji je rođen u Bosni i Hercegovini ovih dana postavio je zanimljiv rekord. 

Naime ovaj, 26-godišnji košarkaš Liege Basketa uspio je iz 100 pokušaja za tri poena pogoditi nevjerovatnih 92. Vrela ruka Pite najzaslužnija je što je ovaj košarkaš postavio novi rekord po broju uspješnih šuteva za tri poena iz stotinu pokušaja.

Prethodni rekord držao je Alberto Corbacho. Španac je svojevremeno uspio pogoditi 89 trica iz 100 pokušaja, Bosanac sa švedskim pasošem bio je za tri šuta uspješniji od njega. 

Uživajte 92 od 100, nevjerovatno!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.