Bosh se nada povratku: Stanje je ozbiljno, ali želim nazad
Foto: EPA

Nekadašnji košarkaš Heata i Raptorsa

Bosh se nada povratku: Stanje je ozbiljno, ali želim nazad

M. Šljivak

Nekadašnji košarkaš Miami Heata i Toronto Raptorsa Chris Bosh nada se povratku na NBA parkete.

Velika zvijezda NBA lige je u razgovoru za američke medije potvrdio da ima želju da ponovo zaigra košarku, nakon velikih zdravstvenih problema koje je imao.

Probleme su mu predstavljali krvni ugrušci koji su mu onemogućavali da trenira i igra košarku.

"Volio bih se vratiti na teren. Još uvijek sam sportista i to ću biti do kraja. Ipak, moje zdravstveno stanje je veoma komplikovano i ne znam šta će se desiti. Nedostaje mi košarka, ali dio mene uživa u ostalim sferama života. Ima mnogo stvari koje nisam iskusio van terena", istakao je Chris Bosh.

Sjajni košarkaš je dio generacije koja je 2003. godine stigla u NBA ligu. Izabran je kao četvrti pik od strane Toronta, gdje je igrao sve do 2011. godine kada odlazi u Miami Heat.

Tamo je osvojio dva naslova prvaka sa sjajnim timom u kojem su bili LeBron James, Dwyane Wade, ali i mnogi drugi velikani NBA lige. U karijeri je na prosjeku od preko 19 poena i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi