Bosna poražena na otvaranju FIBA Kupa Evrope

Belgijski Antwerp slavio u Skenderiji

Bosna poražena na otvaranju FIBA Kupa Evrope

KK Bosna Royal je u Skenderiji odigrala prvu utakmicu FIBA-inog Kupa Evrope. Nažalost Studenti su poraženi od strane Antwerp Giantsa rezultatom 84:91.

Ipak, gledaoci su mogli posmatrati dosta zanimljiv susret. Bosna je imala puno poteškoća u prvoj četvrtini, a uprkos boljoj igri u ostatku meča, domaćini nisu uspjeli doći do pozitivnog rezultata.

Gosti su furiozno otvorili susret, dok se Bosna mučila u realizaciji, pa je prva četvrtina završena u korsit Antwerpa rezultatom 15:25.

U drugom periodu dosta bolja igra Bosne, ali, ipak Studenti ne uspijevaju drastičnije smanjiti prednost gostiju, već se na odmor odlazi sa osam poena razlike u korist Antwerpa.

I u trećem periodu izjednačena igra obje ekipe, a domaćini se nikako ne uspijevaju rezultatski vratiti u igru. Baš kao i na paoluvremenu, i poslije tri četvrtine je Antwerp vodio sa osam poena razlike.

Bosna je u zadnjojo četvrtini pokušala doći do poravnanja, trudili su se domaći, ali jednostavno nije išlo, a kako se bližio kraj utakmice tako je košarkašima Bosne ponestajalo snage, a čini se i volje, pa gosti lagano privode meč kraju.

U ekipi Bosne fantastičnu partiju je pružio Bradford koji je ubacio 29 poena. Maksim Šturanović je dodao 14, dok je Radukić ubacio 12 poena i dodao sedam skokova.

Kada su u pitanju gosti briljirao je Kalinoski sa 19 ubačenih poena, Clark je dodao 16, dok je Dudzinski ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti