Bošnjak preuzima selekciju Jordana

Još jedan trener iz regiona u Aziji

Bošnjak preuzima selekciju Jordana

Kolonija košarkaških trenera iz regiona koji će sreću okušati, ali i znanje prenijeti u azijske zemlje mogla bi se uvećati za još jednog stručnjaka iz Srbije, Vladimira Bošnjaka.

Prema nekim špekulacijama, Bošnjak bi uskoro mogao postati trener nacionalnog tima Jordana.

Srbijanac je jednu godinu već radio u Jordanu kao trener, a karijeru je počeo kao pomoćni trener u ženskom klubu KK Crvena zvezda.


Radio je i u Al Manami, Al Qadsiji, Qatar Clubu i ASU Sports Clubu (Jordan).

S druge strane, ali dosta blizu Nebojša Knežević će produžiti ugovor sa egipatskim klubom Sporting, Alexandria. U karijeri je bio trener u Partizanu (juniori), OKK Beogradu i Kolubari (Srbija), te Al Sahelu (Kuvajt) i Al Qadsia (Saudijska Arabija).

Podsjetimo, Alen Abaz bio je trener Tebninea (Liban), dok Mensur Bajramović uspješno vodi prvaka Sirije, Al-Jalaa, a jedno vrijeme u Siriji je proveo Sabit Hadžić, bivši selektor našeg A tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti