Boston bolji od Minnesote, Wizzardsi poraženi od Dallasa

NBA liga

Boston bolji od Minnesote, Wizzardsi poraženi od Dallasa

D. Rakanović

Boston Celticsi sinoć su u svom TD Gardenu savladali Minnesotu Timberwolvese sa 117:104. 

Utakmica je prelomljena krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada Celticsi prave dvocifrenu prednost i lagano privode utakmicu kraju. 

Isaiah Thomas je još jednom pružio odličnu partiju postigavši 27 poena. Pratili su ga Al Horford sa 20 poena, devet skokova i osam asistencija, te Avery Bradley sa 18 poena. 

Kod Minnesote se istakao Rubio sa 23 poena i sedam asistencija. Andrew Wiggins i Shabazz Muhammad su dodali po 21, a Karl-Anthony Towns 17 poena, uz 14 skokova. 

Washington Wizardsi su kod kuće poraženi od Dallas Mavericksa sa 107:112, a za Čarobnjake bio je koban posljednji period igre koji su Mavsi dobili sa 12 poena razlike. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Harrison Barnes sa 22 poena i devet skokova. Dirk Nowitzki je dodao 20, a Seth Curry 19 poena 

Wizardsima je ovo drugi poraz u nizu, pa su sada u zaostatku od tri pobjede za drugoplasiranim Celticsima. 

U ekipi Washingtona, istakao se John Wall sa 26 poena uz 11 asistencija. Bradley Beal je ubacio 24 poena, a Otto Porter Jr. 14, uz 10 skokova. 

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u igri je proveo 24 minuta i postigao 19 poena.  

U ostalim utakmicama su zabilježeni slijedeći rezultati: 

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 98:77

Detroit Pistons - Utah Jazz 83:97

Miami Heat - New Orleans Pelicans 120:112

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 91:98

Houston Rockets - LA Lakers 139:100

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 106:110

Phoenix Suns - Sacramento Kings 101:107

LA Clippers - Milwaukee Bucks 96:97

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi