Boston Celticsi zainteresovani za Gigija Datomea

Talijan na meti Celticsa

Boston Celticsi zainteresovani za Gigija Datomea

Gigi Datome, kapiten rimskog Virtusa koji ove sezone igra odlično naredne bi se mogao preseliti u NBA ligu.

Luigi Datome igra na poziciji krila, a ovo mu je bez ikakve sumnje najbolja sezona u dosadašnjem dijelu karijere. Prosječno postiže 17.8 poena po utakmici, uz 5.8 skokova. Uz to prosjeci su mu odlični. Datome za dva gađa 53.9 %, dok je iza linije za tri poena na 46.1 % u 21 odigranoj utakmici. 

 

Za Datomea su navodno zainteresovana tri kluba, od kojih je jedan i Boston. Talijanu ugovor ističe na kraju sezone i NBA je jedna od najvjerovatnijih opcija. 

 

"Siguran sam da je njegova budućnost NBA. On je odličan šuter i igrač. Nekoliko ekipa u NBA ligi treba igrača kao što je Gigi," rekao je za Datomea njegov suigrač iz Virtusa, Amerikanac Jordan Taylor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.