Boston došao do vodstva u seriji
Foto: EPA

Celticsi od 0:2 došli do 3:2

Boston došao do vodstva u seriji

D. Rakanović

Košarkaši Boston Celticsa savladali su Chicago Bullse sa 108:97 i došli su na korak od prolaza u drugu rundu play-offa NBA lige. 

Celticsi su prvi ostvarili pobjedu na domaćem parketu u ovoj seriji, i poveli su u seriji nakon što su gubili sa 0:2.  

Meč je tokom većeg dijela bio neizvjestan, a Celticsi su prelomili utakmicu u posljednjem periodu koji su dobili rezultatom 29:16. 

U pobjedničkoj ekipi istakli su se Avery Bradley i Isaiah Thomas sa po 24 poena. Pratio ih je Al Horford sa 21 poenom, uz devet asistencija.

Kod Chicaga najefikasniji je bio Dwyane Wade kojem je malo nedostajalo za triple-double. Utakmicu je završio sa 26 poena, uz 11 skokova i osam asistencija. Pratili su ga Jimmy Butler i Robin Lopez sa po 14 poena. 

Celticsi vode sa 3:2 u seriji, a naredni meč na rasporedu je u Chicagu 29. aprila u 2 sata po srednjoevropskom vremenu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi