Boston i Lakersi izjednačili
Kobe je postigao 40 poena

NBA play-off

Boston i Lakersi izjednačili

Boston Celticsi i LA Lakersi nisu dozvolili iznenađenje u drugim utakmicama polufinala konferencija protiv Orlanda, odnosno Houstona.

NBA velikani su pobjedama stigli do izjednačenja (1:1) i čni se kako će ovi dueli neće bit brzo riješeni.

Celticsi su nakon iznenađenja u prvom meču u drugom pokazali mnogo bolju igru i već nakon prvog poluvremena mogao se naslutiti pobjednik (61:46).

U trijumfu 112:94 najveći broj poena postigao je Allen (22), a odlično su ga pratili Rondo (15 p, 18 sk.) i Perkins (16). Podbacio je Pierce koji je za 15 minuta igre ubacio samo tri koša. U poraženom timu istakli su se Lewis i Pietrus sa po 17 poena. Turkoglu je dodao 14, a Howard 12 i isto toliko skokova.

Ni Lakersi u drugom meču protiv Rocketsa nisu imali mnogo problema. Bilo je 111:98, a junak je bio Kobe Bryant koji je postigao čak 40 poena. Na drugoj strani su odlični bili Artest (25) i Landry (21), ali je to bilo preslabo za «jezeraše».

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.