Boston krupnim koracima ide ka finalu

NBA Playoff

Boston krupnim koracima ide ka finalu

Orlando je u drugoj utakmici finala Istočne konferencije odigrao mnogo bolje nego u prvoj, ali mu to nije bilo dovoljno da upiše pobjedu. Boston je ovaj put slavio sa 95:92 i sada vodi sa 2-0 u seriji i ima dvije utakmice na domaćem parketu.

Prestari i prespori, to su bili atributi koji su se vezali za ime Boston Celticsa pred početak sezone. Ipak, Boston je krenuo odlično u novu sezonu, ali kada su sredinom regularnog dijela sezone malo usporili svi su počeli govoriti kako se radi o isluženom timu. Međutim, igrači Bostona su zaigrali najbolje onda kada je to najpotrebnije. Izbacili su u polufinalu Jamesov Cleveland, a sada imaju 2-0 protiv Orlanda.

„Mislim da postajemo ličiti na tim sa početka sezone. Tim koji je počeo ovu sezonu zbilja je izgledao dobro“, rekao je Doc Rivers, trener Bostona, nakon druge pobjede protiv Orlanda. Orlando je nakon pobjeda od 4-0 u seriji protiv Charlottea i Atlante proglašen za tim koji može čak do titule, a sada to izgleda skoro kao nemoguća misija.

Boston je na poluvreemnu utakmice imao dva poena prednosti (53:51), a onda je uslijedio treći period kada su Celticsi napravili osjetniju prednost. Početkom četvrte četvrtine Boston je imao najveću prednost na utakmici od 11 poena , a onda je uslijedila serija Orlanda od 13-4 i prednost se smanjila ponovo na samo dva poena (85:83). 3:35 do kraja utakmice Carter je doveo Orlando u vodstvo od 90:89, ali je završnica ipak pripala Bostonu koji je riješio utakmicu u svoju korist.

Boston je do pobjede predvodio odlični Paul Pierce, koji je ubacio 28 poena, te dodao po 5 skokova i asistencija. Još jednu odličnu utakmicu je odigrao i Rajon Rondo koji je upisao 25 poena, 8 asistencija i 5 skokova uz šut iz igre 10/16. Kevin Garnett i Kendrick Perkins su dodali po 10 poena, Garnett i 10 skokova, dok je Ray Allen ovaj put postigao samo 4 poena.

Kod Magica je daleko najbolji bio Dwight Howard sa 30 poena i 8 skokova uz šut iz igre 9/13, Vince Carter i J.J. Redick su dodali po 16 poena, a Jameer Nelson samo 9 poena uz očajan šut za tri poena 1/5. Rashard Lewis je također imao lošu šutersku večer, samo 5 poena uz šut 2/6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.