Boston ponižen, Cavsi kao na treningu
Foto: EPA

Cleveland razmontirao Celticse za 2-0 u seriji

Boston ponižen, Cavsi kao na treningu

Cleveland Cavaliersi su večeras gostovali u TD Gardenu gdje su potpuno razbili Boston Celticse u drugoj utakmici finalne serije Istočne konferencije. LeBron i društvo nisu imali milosti prema Celticsima, te su na kraju slavili rezultatom 130:86.

Celticsi su, koliko-toliko, bili u igri samo do polovine prve četvrtine. U ovom periodu Cavaliersi prave seriju 10-0, i od tog trenutka Celticsi više nisu imali nikakve šanse, a prednost gostiju je rasla iz napada u napad.

U drugoj četvrtini ponovo velika serije gostiju, 29-6, a Boston ne postoji na terenu, pa Cavsi na odmor odlaze pri rezultatu 72:31 što je najveće vodstvo jedne ekipe na poluvremenu u historiji NBA play-offa.

Krajem prvog poluvremena najbolji igrač Bostona Isaiah Thomas napušta igru zbog povrede kuka, a Cavsi, iako nonšalantni, i treću četvrtinu rješavaju u svoju korist. 

Cleveland već u trećoj četvrtini prebacuju 100 ubačenih poena, a prednost gostiju dostiže i 50 poena, pa već tada igru napušta većina prvih zvijezda obje ekipe.

U četvrtom periodu u ekipi Bostona Brown i Zeller imaju nekoliko solidnih poteza, ali je sve to bilo premalo i prekasno, pa je Boston potpuno ponižen u svojoj dvorani, a izrazi lica na njihovoj klupi dovoljno govore.

Cleveland je u ovoj pobjedi došao do rekorda franšize po broju postignutih poena u jednoj play-off utakmici, a ovo je bila njihova 13. uzastopna pobjeda u play-offu, 10. samo u ovogodišnjem izdanju NBA play-offa. I sjajni James se upisao u historijske knjige, on je došao do osme uzastopne play-off utakmice u kojoj je ubacio više od 30 poena, dok je uspio prestići i legendarnog Michaela Jordana na drugom mjestu liste igrača sa najviše ukradenih lopti u play-offu.

Cleveland je ponovo predvodio LeBron James sa 30 poena, četiri skoka, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade.

Oldični su bili i Irving sa 23, te Love sa 21 poenom.

U ekipi Bostona najefikasniji je bio Jaylen Brown sa 19 poena, dok je Bradley ubacio 13, a Horford 11 poena.

Isaiah Thomas je za 17 minuta na parketu uspio ubaciti svega dva poena, uz tri skoka i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti