Boston ponovo prejak za Orlando

NBA Playoff

Boston ponovo prejak za Orlando

Pobjedom nad Orlando Magicom 94:71 u trećoj utakmici finala Istočne konferencije momčad Boston Celticsa je došla do vodstva od 3-0 u seriji i sada ih samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u finale NBA lige.

Boston je i treću utakmicu u seriji dobio na identičan način kao i prve dvije. Jakom odbranom na Dwightu Howardu i Rashardu Lewisu spriječili su lagan protok lopte pod koš, dok su Jameera Nelsona odgurali daleko od linije za tri poena. Presudna za pobjedu ponovo je bila prva četvrtina.

Boston je već na početku utakmice napravio seriju od 14-0 i došao do vodstva od 21:6, ali se Orlado ipak uspio vratiti i na kraju prve četvrtine smanjiti zaostatak na 27:12. Ipak, u nastavku utakmice Boston je ponovo zaigrao na visokoj razini i početkom treće četvrtine ima prednost od velikih 75:47. Povratka za Orlando više nije bilo. TD Gardenom se u tim trenucima orilo „Beat LA“.

„Jako smo motivirani zbog uloga koji nosi ova serija. Vratili smo se kući gdje imamo dvije utakmice i znamo da možemo riješiti seriju. Motivirani smo i to svi možemo osjetiti, momci znaju šta znači osvojiti titulu i oni igraju za novu titulu“, rekao je nakon utakmice Paul Pierce, MVP finala prije dvije godine.

Igrači Bostona su najboljeg igrača Orlanda, Dwighta Howarda, zaustavili na samo 7 poena i 7 skokova, Rasharda Lewisa na samo 4 poena uz katastrofalan šut iz igre 2/8 te proašena sva četiri pokušaja za tri poena. Jameer Nelson i Vince Carter su bili najbolji sa po 15 ubačenih poena, dok je Mickael Pietrus dodao 12 poena.

U redovima Bostona najefikasniji je bio rezervista Glen Davis, koji je upisao 17 poena i 6 skokova, Paul Pierce je dodao 15 poena i 9 skokova, Ray Allen 14 poena, 6 skokova i 6 asistencija, Rajon Rondo 11 poena i 12 asistencija, Rasheed Wallace 10 poena, a Kevin Garnett je dodao 10 poena i 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.