Boston pored prvog pika dobija još jedno veliko pojačanje
Foto: EPA

Celticsi jure Haywarda

Boston pored prvog pika dobija još jedno veliko pojačanje

M. Šljivak

Ekipa Boston Celticsa ove sezone je uspjela doći do finala Istočne konferencije.

Sjajnom igrom tim Celticsa je osvojio naslov najboljeg tima Istoka u regularnom dijelu sezone, a nakon velike borbe, prvo protiv Chicaga, a zatim i protiv Washingtona, došli su do finala Istočne konferencije.

Boston raspolaže zaista odličnim rosterom koji će dodatno biti osnažen jer Celticsi imaju prvi pik na NBA draftu. Jedan od mladih košarkaša će sigurno doći u TD Garden, ali Celticsi ovog ljeta jure i jednu  zvijezdu.

Radi se o košarkašu Utah Jazza Gordonu Haywardu. Ovaj sjajni košarkaš je slobodan agent ovog ljeta, a prema informacijama iz Bostona, Celticsi čine sve kako bi ga doveli u svoje redove.

Naravno da bi sa Haywardom tim bio još jači. Dodao bi dodatu snagu u napadaču igru i Celticsi bi u narednu sezonu ušli još jači.

Hayward je u NBA ligu stigao 2010. godine. Bio je deveti pik Utah Jazza, a ove sezone igra najbolju košarku karijere i prosječno ubacuje 22 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije