Boston razbio nemoćne Bullse za drugu rundu play-offa
Foto: EPA

Celticsi četvrtom uzastopnom pobjedom izbacili Chicago

Boston razbio nemoćne Bullse za drugu rundu play-offa

Boston Celticsi su u nezanimljivoj utakmici, u kojoj je od početka na parketu postojala samo jedna ekipa, uvjerljivo savladali Chicago Bullse rezultatom 105:83. Na ovaj način ekipa Bostona je, nakon deficita od 0:2, stigla do četvrte uzastopne pobjede nad Chicagom te slavila u seriji sa 4:2 te se tako plasirala u narednu rundu doigravanja.

Celticsi su vodili od samog početka, a Bullsi ni u jednom trenutku nisu uspjeli ugroziti goste. Prednost Bostona se od polovine trećeg perioda i većim dijelom četvrte četvrtine kretala oko 30 razlike.

Najefikasniji u ekipi Bostona bio je Avery Bradley koji je ubacio 23 poena. On je dodao i pet skokova i tri asistencije. Odličan je bio i Gerald Green sa 16 poena, dok su Thomas, Horford i Crowder ubacili po 12 poena.

Kod Chicaga jedini je solidnu partiju pružio Jimmy Butler koji je ubacio 23 poena. Osim Butlera samo je još Lopez imao dvocifran učinak sa 10 poena.

U narednoj rundi NBA play-offa snage će odmjeriti Boston Celticsi i Washington Wizardsi koji su nešto ranije izbacili Atlanta Hawkse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi