Boston se vraća u igru
Foto: EPA

Celticsi savladali Bullse u Chicagu

Boston se vraća u igru

Boston Celticsi su na gostovanju u Chicagu uspjeli smanjiti prednost Bullsa u play-off seriji na 2:1 u pobjedama. Celticsi su dosta lagano slavili rezultatom 104:87.

Gosti su odlično otvortili utakmicu, pa su prvu četvrtinu završili rezultatom 33:15 u svoju korist. Početkom drugog perioda njihova prednost iznosi i 20 poena razlike, da bi onda došlo do velikog pada u njihovoj igri. Naime, Bullsi se bude te do kraja poluvremena uspjevaju potpuno istopiti prednost Celticsa koji su u drugoj četvrtini postigli samo 11 ponea, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 44:41 za Boston. 

Početkom treće četvrtine se činilo da će Chicago doći do potpunog preokreta, kada je ova ekipa došla na samo poen zaostatka, ali Bullsi nisu mogli više od toga. 

Boston uspjeva sačuvati vodstvo i ponovo zaigrati mnogo bolje, brzo dolaze do solidne prednosti koju zadržavaju do kraja utakmice i na kraju slave sa ubjedljivih 17 razlike.

Najbolji pojedinac u redovima Celticsa bio je Al Horford sa 18 postignutih poena, osam skokova i šest asistencija. Thomas je ubacio 16 poena, ali je dodao i devet asistencija i dva skoka, dok je isto toliko poena, uz šest skokova i tri asitencije upisao i Jae Crowder. Dobru partiju pružio je i Avery Bradley sa ubačenih 15 poena, te po sedam skokova i asistencija.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Dwyane Wade sa 18 ubačenih poena. Butler je dodao 14, Lopez 12, a Nikola Mirotić 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije