Boston slavio nakon produžetka, poraz Lakersa

Lakersi poraženi u Denveru

Boston slavio nakon produžetka, poraz Lakersa

Sinoć su na NBA parketima odigrana četiri susreta, a Los Angeles Lakersi su poraženi od Nuggetsa u Denveru.

Domaćin je bolje otvorio susret pa je nakon prvih 12 minuta Denver imao prednost 35:29. I u nastavku ista slika, a Nuggetsi su na odmor otišli sa 13 poena viška. 

 

U drugom poluvremenu domaćin je sačuvao prednost bez većih problema, te je na kraju slavio 119:108. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Chandler sa 23 poena, dok je Bryant ubacio 29. 

 

Raptorsi su u Torontu poraženi od Washington Wizardsa. Gosti su od početka ušli bolje u susret. Kontrolirali su igru i rezultat tok cijelog prvog poluvremena, pa su na odmor otišli sa vodstvom 40:32. 

 

Do kraja su Wizardsi sačuvali prednost, te su slavili 90:84. Najefikasniji u redovima Wizardsa bio je Beal sa 20 poena, dok je za Raptorse 25 postigao DeRozan. 

 

Celticsi su uspjeli nakon produžetaka doći do trijumfa nad Jazzerima u Salt Lake Cityju, 110:107. Boston je do pobjede vodio Pierce sa 26 poena, dok je na drugoj strani isto toliko postigao Hayward. 

 

Pistonsi su poraženi u Detroitu od Atlante 114:103. Najefikasniji u redovima Hawksa bili su Smith i Horford sa po 23 poena, dok je na drugoj strani Stuckey postigao 22. 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.