Brad Wanamaker želi u NBA, Darussafaka ima zadnju riječ

Ima ponudu Oklahome

Brad Wanamaker želi u NBA, Darussafaka ima zadnju riječ

M. Šljivak

Fantastični košarkaš Brad Wanamaker mogao bi karijeru nastaviti u NBA ligi.

Igrač Darussafake s ovim timom ima još godinu dana ugovora, ali je gotovo izvjesno da će on napustiti redove turskog prvoligaša.

Prva želja 28-godišnjeg beka je odlazak u NBA ligu. Već je obavio razgovore sa rukovodstvom Oklahoma City Thundera i ovaj tim je ozbiljno zainteresovan za njegove usluge.

Impresivnu ponudu američki košarkaš ima i od prvaka Evrope Fenerbahčea. Istanbulski velikan ga je spreman dovesti u svoje redove i učiniti ga jednim od najplaćenijih košarkaša Evrope.

Međutim, Wanamaker još uvijek ne zna gdje će. NBA je prva želja, Fener ga vidi kao zamjenu za Bogdana Bogdavnovića, a zadnju riječ će imati ekipa Darussafake.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sigurno je da i ovaj tim gleda svoj interes u ovom slučaju, a Fener je tu u prednosti, jer su spremni izdvojiti više od milion eura za odštetu.

Wanamaker je protekle sezone ubacivao gotovo 17 poena po meču u Euroligi, a tokom karijere je igrao još za Brose Baskets, Limoges, Austin Toros.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi