Brada vodio Rocketse do izjednačenja
Foto: EPA

Houston deklasirao San Antonija

Brada vodio Rocketse do izjednačenja

D. Rakanović

Houston Rocketsi su na domaćem parketu ubjedljivo savladali San Antonio Spurse sa 125:104 i izjednačili rezultat u seriji na 2:2 u polufinalu Zapadne konferencije. 

Houston je u potpunosti kontrolisao utakmicu cijelim tokom. San Antonio nijednom nije bio u prednosti tokom meča.

Domaći košarkaši utakmicu su prelomili sjajnom trećom četvrtinom kada su otišli na dvocifrenu razliku (+15). U posljednjem periodu Rocketsi nisu spuštali nogu sa gasa, i povećavali su razliku iz minuta u minut do maksimalnih +25 (123:98). 

Rocketse je do pobjede predvodio još jednom sjajni James Harden sa 28 poena, uz 12 asistencija i pet skokova. Sjajnu podršku imao je u Ericu Gordonu koji je ubacio 22 poena, Trevor Ariza je postigao 16 poena. Lou Williams i Ryan Anderson su dodali po 13 poena.

Kod Spursa najefikasniji je bo Jonathon Simmons sa 17 poena, Kawhi Leonard i LaMarcus Aldridge su ubacili po 16 poena. 

Serija sada seli u San Antonio a peti duel ove dvije ekipe na rasporedu je 10. maja u 2 sata po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi