Bradley vodio Pistonse do pobjede

NBA liga

Bradley vodio Pistonse do pobjede

E. Ganibegović

Košarkaši Detroit Pistonsa su večeras na domaćem parketu upisali novu pobjedu u sezoni nad Sacramento Kingsima rezultatom 108:99.

Prva četvrtina je pripala domaćinima koji su nakon 12 minuta igre imali prednost od tri poena razlike, 29:26.

Na početku druge dionice Pistonsi su svoje vodstvo povećali na devet poena, 35:26, ali nakon toga nešto bolja igra gostiju, koji su uspjeli smanjiti zaostatak na dva poena, pa je na semaforu stajalo, 39:37. U nastavku se igralo koš za koš, pa su domaćini na odmor otišli sa prednošću od tri poena razlike, 52:49.

Nakon pauze se nastavila potpuno izjednačena borba, pa je sredinom treće dionice rezultat bio 65:63. Međutim Pistonsi prebacuju u brzinu više i ekspresno stižu do 11 poena razlike. 

Domaćini su u posljednjoj dionici odradili rutinski posao i lagano utakmicu priveli kraju.

U pobjedničkoj ekipi Avery Bradley je brojao do 24, dok je Zach Randolp predvodio goste sa 19 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije