Brandon Jennings karijeru nastavlja u Kini
Foto: EPA

Sa Shanxijem potpisao jednogodišnji ugovor

Brandon Jennings karijeru nastavlja u Kini

Brandon Jennings će karijeru nastaviti u Kini, prenose američki mediji. Prema riječima novinara Marca Spearsa, playmaker je dogovorio odlazak u kineski Shanxi.

Jennings će sa Shanxijem potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 1.5 miliona dolara, a Spears ističe da, košarkaš koji je prethodnu sezonu proveo igrajući za Knickse i Wizardse, planira u Kini ostati do kraja sezone CBA lige, tj. do proljeća naredne godine, a onda se namjerava vratiti u NBA.

Ovaj sjajni playmaker se dosta mučio u NBA ligi tokom posljednjih godina, što se posebno odnosi na njegov ofanzivni učinak, iako je pokazao da se radi o odličnom "razigravaču", s obzirom da je prošle sezone, nastupajući za Knickse i Wizardse, bilježio 4.9 asistencija po utakmici.

Jennings je u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao za Lottomaticu, Milwaukee, Detroit, Grand Rapids (NBA razvojna liga), Orlando, New York i Washington. Najbolju košarku je igrao u Milwaukeeju od 2009. do 2013. godine, te je u dresu Bucksa za četiri godine u prosjeku ubacivao 17 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi