Najbolja bh. košarkašica se zahvalila Sparsima i Sarajevu

Bravo Sparsi: Razija je ovo zaslužila

E. Ganibegović

Najbolja bh. košarkašica svih vremena Razija Raza Mujanović je nedavno, tačnije početkom mjeseca oktobra, zvanično primljena u društvo najboljih, u FIBA-inu Kuću slavnih. 

Svoju bogatu košarkašku karijeru počela je u Jedinstvu iz Tuzle, ekipi sa kojom je postala i evropski prvak 1989. godine. Nakon Jedinstva igrala je u mnogobrojnim klubovima u Italiji, Španiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Brazilu i Americi.

Osim što je nastupala u Evropi, gdje je ostavili veliki trag, najbolja bh. košarkašica svih vremena nastupala je i u najboljoj ženskoj ligi na svijetu, WNBA, 1998. godine u dresu Detroit Shocka. 

Nizala je Razija uspjehe i u reprezentativnom dresu, najprije onom bivše Jugoslavije, a potom i u dresu BiH, od kojeg se oprostila 2007. godine. Naša legendarna košarkašica je tri puta proglašena najboljom u Evropi 1991., 1994. i 1995 godine. 

Povodom ulaska u FIBA-inu Kuću slavnih rukovodstvo Sparsa odlučilo je uručiti poklone Raziji uoči trećeg kola prvenstvene utakmice OKK SPARS, Sarajevo - KK MLADOST, Mrkonjić Grad.

Nakoj što su joj uručeni pokloni u dvorani Novo Sarajevo, na Grbavici, Razija je najprije pozdravila sve prisutne, poslije čega se zahvalila rukovodstvu Sparsa i Sarajevu.

"Veoma sam uzbuđena, jer me je ovo vratilo u moju mladost kada sam bila aktivna na terenima. Bio je period kada sam bila zaboravljena, međutim mojim ulaskom u Kuću slavnih vidim koliko su ljudi sretni i veoma mi je drago da sam bar na trenutak uspjela da obradujem naše ljude i da im donesem na trenutak sreću, jer veoma je malo događaja u našoj zemlji koji obraduju naše ljude. Mislim da je sport upravo ono što veže ljude i također mislim da smo mi velika sportska nacija. Hvala rukovodstvu Sparsa i Sarajevu", rekla je između ostalog naša najbolja košarkašica svih vremena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi