Brazil bolji od Argentine
Murilo Becker je MVP turnira

Campeonato Sudamericano 2010

Brazil bolji od Argentine

Završeno je prvenstvo Južne Amerike za košarkaše, a pobjednik je selekcija Brazila, koja je i prije početka prvenstva proglašena za prvog favorita prvenstva koje se igralo u Kolumbiji.

Karioke su u finalu bile bolje od velikog rivala Argentine sa 87:77. Treće mjesto je pripalo reprezentaciji Urugvaja, koja je bila bolja od Venecuele sa 76:70.

Murilo Becker je predvodio Brazil sa 30 poena i 10 skokova, Duda Machado je dodao 15, a JP Batista 13 poena. Kod Argentine je prvo ime bio Juan Pablo Cantero sa 25 poena.

MVP prvenstva je sjajni Brazilac Murilo Becker de Rosa, koji je na prvenstvu imao prosjek od 21.2 poena i 9 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.