Brazil i Kolumbija neporaženi

Campeonato Sudamericano 2010

Brazil i Kolumbija neporaženi

Na prvenstvu Južne Amerike, koje se igra u Kolumbiji, sinoć su igrane utakmice drugog kola takmičenja po grupama. Nakon dva kola Brazil i Kolumbija imaju obje pobjede, a Čile i Ekvador oba poraza.

Brazil je u drugom kolu bio bolji od Urugvaja sa 89:63. Jonathan Guimaraes je sa 15 poena bio najbolji kod Brazila, a Javier Martinez sa 18 poena kod Urugvaja. Bruno Zanotti je sa 16 poena i 8 skokova predvodio Paragvaj do pobjede nad Čileom (76:72).

U najboljoj utakmici u dosadašnjem toku prvenstva Kolumbija je sa 84:83 savladala Venecuelu uz još jednu sjajnu utakmicu Stalina Ortiza, koji je upisao 27 poena i 6 skokova. Kod Venecuele je prvo ime bio Alberto Perez sa 23 poena.

Nakon poraza od Venecuele u prvom kolu, Argentina se brzo oporavila i u drugom kolu pregazila Ekvador rezultatom 107:43. Među šest igrača sa dvocifrenim učinkom najefikasniji je bio Leonel Schattman sa 19 poena, Matias Aguerre je dodao 18 poena i 10 skokova, a Alejandro Alloatti 18 poena i 7 skokova.

Poredak po grupama:
A: Brazil 2-0, Paragvaj i Urugvaj 1-1, Čile 0-2.
B: Kolumbija 2-0, Venecuela i Argentina 1-1, Ekvador 0-2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.