Brazil nije imao rješenje za Bogdanovića

Hrvatska slavila protiv domaćina

Brazil nije imao rješenje za Bogdanovića

Košarkaši Hrvatske slavili su pobjedu danas protiv domaće selekcije Brazila rezultatom 80:76 u okviru košarkaškog turnira Olimpijskih igara u Riju.

Brazil je nešto bolje ušao u meč te su veoma brzo poveli sa 5:0. Tu prednost su održavali u prvom dijelu prve četvrtine, ali veoma brzo Hrvatska uspjeva uhvatiti priključak te kasnije i preokrenuti rezultat. Naše komšije na kratki odmor odlaze sa prednošću od dva poena razlike.

Druga dionica donijela je daleko bolju igru Hrvatske, a Brazilci nisu imali nikakvo rješenje kako ih zaustaviti. Hrvatska je prednost u ovoj četvrtini povećala za osam poena, pa su na odmor otišli sa deset koševa razlike (41:31).

Brazilci treću dionicu ptvaraju nešto bolje te uspjevaju veoma brzo smanjiti prednost na pet koševa razlike, ali opet Hrvatska ubacuje u brzinu više i uspjeva i ovu četvrtinu završiti sa prednošću i to od devet poena.

Posljednji period igre donio je velike napore domaćina turnira da se vrate u meč, ali kada bi god zagustilo za Hrvatsku Bogdanović bi rješavao stvari. Do kraja meča Brazilci nisu ozbiljnije zaprijeti pa je Hrvatska slavila sa 80:76.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Bojan Bogdanović koji je ubacio čak 33 poena na ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi