Brazilci prvi izazov za Španiju

Granada i grupa A

Brazilci prvi izazov za Španiju

Utakmice prvog kruga u grupi A igrat će se u Granadi. Tamo će svoj put prema osmini finala tražiti uz domaćina Španiju još Brazil, Francuska, Srbija, Iran i Egipat.

Možda bi upravo ovako mogao na kraju izgledati poredak u grupi A. Španci su nastojali izbjeći Amerikance prije finala, ali su završili u grupi A koja je sve samo ne lagana. Iako domaćini imaju " full" ekipu neće im biti lako sa Brazilom koji ima sjajnu petorku. Splitter, Nene, Barbosa, Varejao, četvorka iz NBA lige uz odličnog Huertasa iz Barcelone.

Francuzi su oslabljeni, nemaju Parkera, mnogi će reći da je on pola ekipe. Nedostaju Joakim Noah, Seraphin, de Colo, Turiaf, Ajinça u posljednjem trenutku su ostali i bez Mahinmija. Sa Svjetskih prvenstava Francuska ima samo jedno peto mjesto kao najbolji rezultat, za medalju će ovdje morati dati maksimum ovaj sastav.

Srbija opet ima novog selektora, Sašu Đorđevića koji je prošao sastav. U ovoj grupi bi Srbija sa Bogdanovićem, Teodosićem, Krstićem trebala biti među četiri, ali realno teško može do postolja.
Na zadnja dva Eurobasketa su bili sedmi i osmi, u Turskoj na SP-u četvrti, nije ih bilo na Olimpijadi od Atine. Iran i Egipat teško u ovoj grupi mogu iznenaditi nekoga, iako ih ne treba podcijeniti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti