Break Bošinog Fenerbahcea
Bogdan Tanjević

Finale playoffa za šampiona Turske

Break Bošinog Fenerbahcea

Košarkaši Fenerbahce Ulkera napravili su break odmah na startu finalne serije za prvaka Turske savladavši večeras u gostima ekipu Efes Pilsena rezultatom 68:60.

Odmah na startu utakmice izabrabnici Bogdana Boše Tanjevića, trenera šampionske generacije sarajevske Bosne domaćinu su dali do znanja da ih interesuje samo trijumf. Prvi period igre Bošina ekipa riješila je u svoju korist rezultatom 19:15. Ipak, do odlaska na odmor, košarkaši Efesa konsolidovali su redove, drugu četvrtinu riješili u svoju korist i na pauzu otišli sa 3 poena prednosti (37:34).

Pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini. Predvođeni odličnim Omerom Onanom (20 poena) igrači Fenera ponovo preuzimaju prednost, a u posljednjoj četvrtini potvrđuju vrlo važnu pobjedu.

Damir Mršić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje postigao je tri poena, uz jednu asistenciju, dok je Emir Preldžić, naš drugi internacionalac u dresu Fenera ubacio sedam poena, dodavši još pet skokova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.