Brejk Valencije u Madridu za poravnanje serije

Velika pobjeda ekipe Pedra Martineza

Brejk Valencije u Madridu za poravnanje serije

E. Dindić

Sjajna druga utakmica finala prvenstva Španije za košarkaše između Real Madrida i Valencije. Otvorila je Valencija odlično drugi susret nije dozvoljavala Realu da pređe u vodstvo i bila je u konstantnoj prednosti gotovo čitavu utakmicu. Na kraju gosti su upisali veliku pobjedu rezultatom 86:79.

Sjajan prvi period, odlična košarka i mnogo bolja odbrana ekipe Valencije nego u prvom susretu. Nakon prvih 10 minuta vodila je ekipa Valencije rezultatom 28:22. 

U drugom periodu ukazao se Sergio Llull koji pogađa zaista nevjerovatne šuteve i održava  ekipu Reala u igri. Ovaj period ekipa iz Madrida riješava u svoju korist rezultatom 19:15, te se na poluvrijeme odlazi pri prednošću rezultatom 43:41 za goste. 

Drama u trećem periodu se nastavlja a kao u transu igra kapiten ekipe Reala Sergio Llull pogađa nevjerovatne šuteve,a sa druge strane Bojan Dubljević i društvo odoljevaju napadima kraljeva. I ovaj period ekipa iz Madrida dobiva rezultatom 23:18, za 64:61 nakon 30.minuta susreta. 

Četvrti period zaista prava drama probudio se francuski košarkaš Antony Diot koji pogađa zaista dvije nevjerovatne trojke, domaćini se ne predaju i pod svaku cijenu  žele pobjedu, te u vrlo važnim trenutcima za Real pogađa Anders Nocioni koji drži domaći tim u igri.

Bojan Dubljević u vrlo važnom napadu pogađa zaista nevjerovatan koš iz nemoguće situacije na minut do kraja susreta. Poslije toga domaći košarkaši griješe što koriste gosti i  odnose pobjedu  rezultatom 86:79 te poravnavaju seriju na 1:1. 

Kod Reala sjajan je bio Sergio Lull sa 22 poena i 6 asistencija, dok je Felipe Reyes dodao 14 poena. Valenciju je predvodio Bojan Dubljević sa 20 poena i 9 skokova, dok je iskusni Fernando San Emeterio dodao 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi