Bremer odveo Samaru u finale
Bremer je u odličnoj formi

Final Four EuroChallenge Kup

Bremer odveo Samaru u finale

M. Maksimović

U finalu FIBA - EuroChallenge Kup igrat će Samara Ernesta Bremera i domaćin Final Foura,
Göttingen. samara je u prvom polufinalu na krilima našeg reprezentativca, Ernesta Bremera savladala Scavolini 73:70, dok je Göttingen nakon velikog preokreta pobjedio Roanne 77:67.

Susret između Samare i Scavolinija je bio otvoren do kraja. Serijom 5:0, Samara je povela 59:53, a onda je 4:54 prije kraja stigla super važna trica Bremera za 62:55. Kada je Luis Flores pogodio tricu za 67:57, činilo se kako je kraj blizu, ali tada stiže odgovor Scavolina 13:4, pa je 30 sekundi prije kraja opet sve otvoreno. Kada je najpotrebnije Luis Flores je pogodio dva slobodna, a onda je Branko Cvetković pokušao sa istekom vremena, ali nije pogodio tricu.


Kod Rusa je upravo najbolji Ernest Bremer ubacio sa 18 poena, a Marcus Douthit je uz 14 poena dodao deset skokova. Kod Pesara je pak najbolji bio upravo Cvetković s 20 poena.

U drugom polufinalu Roanne je u 13.minuti imao velikih 37:17, ali se Göttingen vratio. Sedam minuta prije kraja domaćini su uhvatili izjednačenje. U finišu Göttingen pronalazi put do pobjede i plasmana u finale.U domaćem sastavu Taylor Rochestie 27 poena, kod gostiju Dylan Page s 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.