Brent Wright otjeran iz Cibone

Brent Wright otjeran iz Cibone

A. Beganović

Uprava zagrebačke Cibone danas je donijela konačnu odluku o Brentu Wrightu u kojoj stoji da američki košarkaš od 1. aprila neće više biti član Cibosa. 

Podsjetimo, Brent Wright nije se pojavio na aerodromu pred polazak u Dubrovnik košarkaša Cibone na utakmicu hrvatskog prvenstva.

Wright je došao u Cibonu krajem februara i imao je ugovor do kraja sezone, međutim zbog narušavanja klupske discipline Amerikanac od sutra može potražiti novi klub.

"Iako ćemo Wrightovim odlaskom biti oslabljeni, budući da nema mogućnosti zamjene, principi kluba kao institucije su iznad svega", rekao je za hrvatske medije Ivan Jurković, glasnogovornik kluba.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.