Briljantna partija Georgea u pobjedi Oklahome
Foto: EPA

Novi poraz Dallasa

Briljantna partija Georgea u pobjedi Oklahome

Ekipa Oklahoma City Thundera je došla do domaće pobjede nad, ove sezone, slabim Dallas Mavericksima rezultatom 112:99.

Ipak, u prvom poluvremenu je viđen dosta rezultatski zanimljiv susret. U prvoj četvrtini ni jedna ekipa nije uspjela ostvariti značajniju prednost, a na kraju je Dallas ovaj period riješio u svoju korist rezultatom 20:18.

Druga četvrtina donosi nešto bolju igru Oklahome, ali Westbrook i društvo se ne uspijevaju "odlijepiti", pa se na odmor otišlo prednošću domaćih od dva poena.

Neizvjesna košarka se gledal još samo na početku treće četvrtine, a onda Oklahoma pojačava gas i vrlo brzo stiže do visoke prednosti, pa su domaći u zadnji period ušli sa plus 16.

Ekipi Oklahome je u četvrtoj četvrtini preostalo da lagano privede susret kraju, što se i desilo pa su domaći slavili laganu pobjedu.

Oklahomu je u ovoj utakmici predvodio briljantni Paul George koji je upisao 37 poena, osam skokova i pet asistencija. Po običaju je odličan bio i Russell Westbrook sa 27 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kada je u pitanju Dallas, najefikasniji je bio Harrison Barnes sa 22 poena i 13 skokova, dok je Yogi Ferrell ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi