Briljantni Đedović nije pomogao Bayernu da se spasi poraza

Ubacio 19 poena

Briljantni Đedović nije pomogao Bayernu da se spasi poraza

Nihad Đedović bio je prvo ime susreta kojeg su večeras u Istanbulu odigrali Fenerbahce i Bayern.

Pobjedu je u rezultatski nebitnoj utakmici odnio tim Fenerbahcea koji je slavio rezultatom 81:81 i tako osigurao sebi drugu poziciju pred TOP 16.

Ono što je bosanskohercegovačkoj javnosti najzanimljiviji podatak sa ovog susreta jeste sjajan učinak Nihada Đedovića. Reprezentativac BiH je za 22 minute provedene na terenu ubacio čak 19 poena. Za dva je šutao 5/6, a za tri poena 3/5.

Đedović nije mogao sam, pa je Bayern upisao još jedan poraz kojim je završio svoje takmičenje u ovogodišnjoj Euroligi.

U timu Fenerbahcea najbolji je bio Bogdan Bogdanović koji je ubacio šesnaest poena, dok je Bjelica dodao dva manje. Interesantno, oba košarkaša su bila stopostotna u šutu za dva (5/5).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa C:

Fenerbahce - Bayern 87:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije