Britanci nam uništili i zadnju nadu

Nakon pobjede nad Makedonijom

Britanci nam uništili i zadnju nadu

E. Škorić

Košarkaši Velike Britanije slavili su u Skoplju protiv Makedonije u meču petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Britanci su slavili protiv Makedonije sa 89:60, pa će kao drugoplasirani iz grupe G putovati na Eurobasket naredne godine. 

Ovom pobjedom Britanije, reprezentacija BiH koja u Stockholmu u ovim trenucima igra meč protiv Švedske, ostat će i bez teoretskih šansi za plasman na Eurobasket.

Makedonci su bolje krenuli u meč, poveli 5:2, a onda su gostujući košarkaši preuzeli incijativu, pa su prvu četvrtinu dobili sa 21:14. Prednost Britanaca samo je rasla iz minute u minutu, pa je na poluvremenu domaćin bio u zaostatku 14 poena (44:30).

U nastavku je nastao potpuni raspad u igri Makedonije, posebno u zadnjih 10 minuta, pa je Britanija slavila uvjerljivu pobjedu i slavi plasman na EP.

Daniel Clark je predvodio Britance sa 21 poenom, dok je Lawrence dodao 14 poena, a Olaseni 13. U timu Makedonije Nikolovski je bio najbolji sa 17, dok je Stojanovski dodao 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi