Brook Lopez je novi igrač Los Angeles Lakersa
Foto: EPA

Veliki trejd Lakersa i Brooklyn Netsa

Brook Lopez je novi igrač Los Angeles Lakersa

Brooklyn Netsi i Los Angeles Lakersi su napravili veliku razmjenu igrača koja bi mogla uticati i na predstojeći NBA draft.

Prema riječima novinara The Verticala Adriana Wojnarowskog, Netsi će za Brooka Lopza, dobiti dosadašnje košarkaše Lakersa, D'Angela Russella i Timofeya Mozgova.

Prema špekulacijama američkih medija Lakersi su se na ovaj potez odlučili, kako bi bolje prilagodili roster za nadolazeće pojačanje u vidu Lonza Balla, za kojeg se smatra da će biti izabran od strane ekipe iz Los Angelesa na predstojećem NBA draftu. Dok neke glasine govore i da će Lakersi pokušati u svoje redove dovesti i LeBrona Jamesa, te Paula Georgea, što je manje vjerovatno.

Brook Lopez je prošle godine u dresu Brooklyn Netsa u prosjeku bilježio 20.5 poena i 5.4 skoka, dok je sezonu ranije imao prosječan učinak od 20.6 poena, 7.8 skokova i 1.7 blokada po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi