Brooklyn bolji od Clippersa, Orlando iznenadio San Antonio

NBA liga

Brooklyn bolji od Clippersa, Orlando iznenadio San Antonio

U noći sa utorka na srijedu u najjačoj ligi na svijetu odigrano je šest mečeva.

Za iznenađenje su se pobrinule ekipe Milwaukeeja, Brooklyna i Orlanda, koje su slavile nad aktuelnim šampionom Clevelandom, odnosno LA Clippersima i San Antoniom.

Bucksi su ostvarili ubjedljivu pobjedu nad Cavsima (118:101) u BMO Harris Bradley Centru, a najzaslužniji za ovaj podvig bio je grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo sa 34 poena, 12 skokova, pet asistencija i pet ukradenih lopti. Bh. košarkaš Mirza Teletović nije bio u sastavu Milwaukeeja.

Kod Clevelanda bolji nešto bolji od ostalih bio je LeBron James sa 22 koša, četiri skoka i četiri asistencije. Kevin Love zabilježio je double-double učinak i meč je završio sa 13 poena i isto toliko skokova.

Brooklyn je na svom parketu savladao LA Clipperse sa 127:122 i to nakon dva produžetka. Chris Paul je trojkom na 1,8 sekundi prije kraja regularnog dijela donio izjednačenje Clippersima (107:107), ali više od toga gosti nisu mogli.

Sean Kilpatrick bio je najbolji pojedinac susreta sa 38 poena i 14 uhvaćenih lopti. U redovima Clippersa prednjačio je Chris Paul sa triple-double učinkom (26 poena, 13 asistencija i 10 skokova). DeAndre Jordan je na svom kontu imao 21 poen i čak 23 skoka.

Orlando je kao gost pobijedio favorizovani San Antonio (95:83), a u svojim redovima Magicsi su imali pet dvocifrenih igrača. Izdvojio se Serge Ibaka sa 18 poena i sedam skokova, dok je Evan Fournier dodao 13 koševa. Spurse je po običaju predvodio Kawhi Leonard sa 21 poenom.

Jednu od boljih utakmica ove sezone odigrao je Anthony Davis. 'Obrva' je noćas zabilježio 41 poen i 16 skokova u pobjedi New Orleansa nad LA Lakersima (105:88). Odličan je bio i Jrue Holiday sa 22 koša. Julius Randle sa 12 poena bio je najefikasniji kod Lakersa.

Rezultati:

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 89:112

Brooklyn Nets - LA Clippers 127:122 (nakon produžetaka)

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 118:101

New Orleans Pelicans - LA Lakers 105:88

San Antonio Spurs - Orlando Magic 83:95

Utah Jazz - Houston Rockets 120:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije