Brooklyn slavio na krilima sjajnog D'Angela Russella
Foto: EPA

Netsi bolji od Phoenixa

Brooklyn slavio na krilima sjajnog D'Angela Russella

Brooklyn Netsi su uspjeli prekinuti niz od četiri uzastopna poraza i doći do gostujuće pobjede nad Phoenix Sunsima rezultatom 98:92.

Domaći su do polovine prvog dijela imali blagu prednost, a onda Brooklyn dolazi do vodstva, koje početkom druge četvrtine raste i do 15 poena razlike.

Ipak, Sunsi ubrzo smanjuju zaostatak, ali Netsi uspijevaju zadržati prednost sve do početka zadnjeg perioda. Domaći nakon nekoliko minuta igre u četvrtoj četvrtini uspijevaju nakon dugo vremena doći do vodstva, istina minimalnog, ali se Netsi brzo vraćaju u prednost.

Iako su Sunsi do kraja susreta uspjevali održavati priključak, Brooklyn ipak, mirnom igrom, dolazi do pobjede.

Netse je predvodio sjajni D'Angelo Russell koji se istakao sa nekoliko sjajnih asistencija i individualnih akcija. Russell je susret završio sa 23 poena, šest skokova i osam asistencija. Dobru partiju je pružio i Joe Harris koji je ubacio 18 poena, dok je Allen Crabbe dodao 15.

Kada su u pitanju Sunsi, istakli su se TJ Warren sa 20, te Davin Booker sa 18 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije