Brookyln novom pobjedom došao pred vrata Playoffa

Rasplet u NBA ligi

Brookyln novom pobjedom došao pred vrata Playoffa

U NBA ligi su sinoć odigran četiri utakmice, a posebno je zanimljivo bilo u okršaju Brooklyna i Indiane.

Ova dva tima se sa Bostonom i Charlotteom bore za osmo mjesto na Istoku, koje su pobjedom sinoć zauzeli Netsi. Brooklyn je slavio sa 111:106, a najefikasniji igrači utakmice bili su Hill (28p), Lopez (24p) i Johnson (21p).

Golden State je na gostovanju pokazao Clippersima ko je prvi tim Zapada. Warriorsi su slavili sa 110:106, iako su domaći u posljednju dionicu ušli sa malom prednošću.

Griffin je odigrao maestralnu utakmicu a ubacio je čak 40 poena, a po efikasnosti ga je u dresu domaćeg tima slijedio Paul sa 27 poena. Isto toliko je sa druge strane ubacio Curry, dok je Thompson je dodao dva manje.

Detroit je na svom terenu savladao Atlantu Hawks sa 105:95, dok je aktueni prvak San Antonio u gostima bio bolji od Miamija sa 95:81.

NBA:

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 111:106
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 105:95
Miami Heat - San Antonio Spurs 81:95
LA Clippers - Golden State Warriors 106:110

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.