Brose Bamberg doveo Daniela Hacketta

Pojačanje za novu sezonu

Brose Bamberg doveo Daniela Hacketta

Brose Bamberg je u četvrtak predstavio još jedno pojačanje za novu sezonu u Bundesligi i Euroligi.

Novi član Bamberga postao je Daniel Hackett, 29-godišnji Italijan američkih korijena koji je u razgovoru za Gazzettu dello Sport potvrdio da će sa njemačkim klubom potpisati dvogodišnji ugovor.

"Uspješno sam okončao pregovore sa Brose Bambergom. Trener Andrea Trinchieri me ubijedio da dođem nakon samo dva telefonska poziva. Želi da budem dio njegovog projekta u Bambergu i ja pristajem na to", poručio je Hackett, koji će se novim saigračima pridružiti nakon završetka Eurobasketa.

Daniel Hackett je u protekle dvije sezone nastupao za Olympiakos, a u prošlosti je igrao za Armani, Montepaschi, Scavolini i Benetton.

Bamberg je prethodno doveo još jedno veliko pojačanje i to Luku Mitrovića. Dojučerašnji košarkaš Crvene zvezde je sa njemačkim timom potpisao trogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti