Brown: Morate da skinete kapu Kevinu Durantu

Trener Golden State Warriorsa nakon prve utakmice finala

Brown: Morate da skinete kapu Kevinu Durantu

D. Rakanović

Trener Golden State Warriorsa Mike Brown izjavio je da su njegovi igrači odigrali fantastično na startu velikog finala sa Cleveland Cavaliersima. 

Warriorsi su u prvoj utakmici savladali branioce titule sa 113:91 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji NBA lige. 

“Steve Kerr je lijepo rekao našim momcima na kraju utakmice, imali smo formulu i oni su je do kraja ispunili. Moramo da im odamo priznanje. Od prvog dana je pričao o posjedu lopte, imali smo četiri izgubljene lopte tokom cijele utakmice. To je fantastično”, istakao je Brown. 

Brown na klupi mijenja Kerra, koji je odsutan od druge utakmice prve runde play-offa zbog problema sa leđima. 

Prvi duel velikog finala obilježio je duel Kevina Duranta i LeBrona Jamesa.

“To su dva velika imena, tako da znamo da svi žele da vide taj duel. Siguran sam da LeBron misli da je mogao da odigra dobro, a morate da skinete kapu Kevinu”, rekao je Brown.

Ukoliko se pogleda statistika, Durant i Curry su se istakli među igračima Warriorsa, ali Brown je istakao da je još jedan igrač odigrao sjajno, iako se to po statistici ne vidi.

“I Klay Thompson zaslužuje pohvale, nevjerovatno se borio, udarali su ga, borio se za loptu, skakao i bio je odličan u odbrani”, poručio je Brown.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi